Com sortir de l’atzucac català (2018)

  • AUTOR: Ignasi Jové

Com sortir de l’atzucac català (2018)

 

Article relacionat: https://ibernexus.com/2017/10/15/el-proces-independentista-catala-sin-adjetivos-solo-cifras/

 

Gràfic:

 

Proposta:

 

Retorn al paradigma incial: el “Dret a decidir”. L’única majoria inapel·lable que abraça el 80 % de la població de Catalunya i el 70% dels vots del Parlament. Sense concretar; com a premissa d’inici. Intentar superar la majoria del 50% raspat.

Respecte mutu: Deixar el vergonyós discurs d’herois i traïdors dins l’independentisme, que només fa que desvirtuar i degenerar un moviment que abanderava el respecte i la pluralitat d’una bona part de la societat.

Ampliar la base: l’independentisme té que entendre que ni res és tan fàcil, ràpid i meravellós com sembla, ni que existeix una única forma d’entendre la independència d’un territori: el federalisme, el confederalisme són opcions que cal sumar-les.

Transparència: Cal explicar propostes definides a una societat prou madura per a entendre missatges complexos.

Pacte: dintre de la majoria sobiranista, conformar dos blocs definits, amb estratègies comunes, compartides o paral·leles.

Governar pel poble: deixar de costat la lluita pel poder i centrar-se en l’objectiu de país. Tenir identificat dos blocs sobiranistes amb les seves respectives estratègies, ajudaria al ciutadà a identificar els reposables de certs fets. En l’actual nebulosa independentista no s’ha sap de qui és la culpa del que passa actualment.

Humilitat: atreure a votants d’un bloc sobiranista a un altre és legítim i senyal que la població avala el conjunt del full de ruta proposat per l’actual govern (bloc 1er o 2n). Tenir sempre present que es governa no per un reconeixement personalista dels governants, sinó per benefici i el futur d’un país.

 

Un comentario Agrega el tuyo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s